Devilish Vodka Martini (Mara)

s. 22.5.2021

Irlanninterrieri

Mara on laumamme uusin tulokas, se saapui perheeseemme elokuussa 2021. Marasta on nopeasti tullut perheenjäsen. Se on löytänyt paikkansa perheessä ja laumassa ja osallistuu mielellään kaikkeen. Mara on sillä tavalla mutkaton tyyppi, että sen kanssa voi tehdä mitä vain. Se viihtyy yhtä hyvin niin maalla kuin kaupungissakin, tykkää huristella pitkiäkin matkoja auton kyydissä ja sopeutuu uusiin tilanteisiin nopeasti.
Maralle perhe on ykkönen, se osoittaa välittämistään hyvin suoraan. Se haluaa olla ihmisen lähellä ja odottaa rapsutuksia. Sylihetket on Maralle erityisen mieluisia, se ottaa sylissä heti uniasennon. 

Mara on todellinen terrieri; voimakastahtoinen, vahvahermoinen, rohkea ja uskalias. Se uskaltaa tehdä mitä vain eikä mikään hermostuta sitä. Minkäänlaista arkuutta ei ole havaittavissa, mikä on todella hyvä asia.  

Meidän sheltti Jaska on Maran paras kaveri. Lähes saman ikäiset kaverukset leikkivät ja painivat päivittäin monta tuntia. Välillä tulee riitoja, mutta riitahetket ovat onneksi hyvin nopeasti ohimeneviä. Oman lauman ulkopuolisista koirista Mara tykkää enimmäkseen nartuista. Vieraat urokset aiheuttavat voimakkaan reaktion, mikä on joillekin terriereille tyypillistä käytöstä. 

Irlanninterrieri oppii hyvin nopeasti ja sen muisti on äärettömän hyvä. Rotu kuuluu nypittäviin rotuihin, turkki hoidetaan käsin nyppimällä n.10 viikon välein. Mara kävi jo ihan pienenä pentuna esikoulun trimmaamo Tassutaikurissa. Tassutaikurin yrittäjä teki Maraan lähtemättömän vaikutuksen aivan ensimmäisellä käynnillä. Siitä asti trimmaamo on ollut Maralle lempipaikka heti kodin jälkeen. Trimmaukseen mennään aina häntä ilosta väpättäen ja voi sitä ilon määrää, kun näkee tutun ihmisen odottavan. Mara hyppää yhdellä isolla loikalla trimmauspöydälle ja iloinen ilme kysyy, että joko aloitetaan? Sellainen on irlanninterrieri. 


Violetdream Mister Busybody (Jaska)
s. 28.1.2021
Shetlanninlammaskoira


Jaska on kaikkea sitä, mitä sheltiltä toivoimme. Perheen nuorimman tyttären sanoin "Jaska on unelmasheltti". Se on sulattanut sydämemme auttavaisuudellaan, lempeydellään ja viisaudellaan. Se on koira, joka haluaa olla aina omien ihmistensä mukana, touhussa kuin touhussa. Jaskan voi ottaa mukaan mihin vain, se viihtyy siellä missä omat ihmisetkin ovat.

Jaska tulee mainiosti toimeen kaikkien muiden eläinten kanssa. Se on hyvää pataa niin toisten koirien, kissojen kuin kanojenkin kanssa. Jaska pitää kaikista ihmistä, uudet ihmiset ovat sen mielestä potentiaalisia tulevia ystäviä.

Jaskan kanssa harjoitellaan päivittäin kotioloissa perustottelevaisuutta. Tottelevaisuutta treenataan arjen lomassa siten, että oppiminen on koiralle mahdollisimman helppoa, hauskaa ja miellyttävää. Tottelevaisuuden lisäksi Jaskan kanssa harjoitellaan viikoittain agilityä ja myös koiratanssin alkeita. Sheltin oppimiskyky on aivan omaa luokkaansa. Sen kanssa on inspiroivaa elää ja tehdä asioita. 
Jaska kävi ensimmäisessä Match Showssa hieman vajaa 7 kk:n ikäisenä ja käyttäytyi näyttelypaikalla esimerkillisesti.

Maaliskuussa 2022 saimme upeita terveystuloksia, Jaska on tutkittu täysin terveeksi lonkkien, kyynärien, polvien ja silmien osalta. 

Kyynärnivel 0/0

Lonkkanivel A/A

Polvilumpioluksaatio 0/0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksiaPäiväkankaan Pieni Toivo (Topi)
s. 6.10.2019

Pystykorva-mix (3/4 Suomenpystykorva,
1/4 Pohjanpystykorva)

Ahkera työmyyrä Topi, aina valmiina kaikkeen touhuun. Väsymätön kumppani lenkkipolulle ja hiihtoladulle. Topi on tuonut paljon iloa meidän kaikkien elämään ja saanut erityisesti isännän innostumaan liikunnasta aivan uudella tavalla. Topi pääsee isännän mukana useamman kerran viikossa pitkille juoksulenkeille, yhdessä he treenaavat polkujuoksua. Maratoneilla isäntä käy kuitenkin yksin, mitenkä lie järjestäjät suhtautuisivat, jos Topi pyrkisi kisapaikalle?

Uudet asiat jännittävät Topia pienen hetken, kuten esimerkiksi veneily ensimmäisen kerran. Mutta sitten kun pelastusliivit laitettiin päälle, jännitys oli jo enimmäkseen laantunut. 

Topi rakastaa omaa perhettään yli kaiken ja osoittaakin hellyyttä pystykorvamaiseen tapaan. Se on myös mieleltään herkkä ja loukkaantuu syvästi, jos kokee tulleensa väärinkohdelluksi. Pahinta Topin mielestä on se, jos isäntä ottaa lenkille mukaan jonkun muun koiran. Se jos mikä on Topin mielestä karmeaa vääryyttä. 

Onneksi Topi myös leppyy melko nopeasti, varmimmin sen saa lepytettyä pienellä annoksella maksalaatikkoa. Topi on melko nirso ja valikoiva ruuan suhteen, mutta maksalaatikkoa se ei voi vastustaa. 


Kuvia vuosien varrelta

Kamu, Pepi, Tara, Ukko, Topi, Jaska ja Mara