Koiravauva on täällä!

28.03.2021

Ihanaa elämää

No niin, nyt se on sitten alkanut, arki koiranpennun kanssa. Ja millainen startti me onkaan saatu? Ihana! Aivan kerrassaan ihana! 
Ensinnäkin, meillä on maailman ihanin pieni shelttipoika Jaska. Meillä on monta hirvittävän innokasta hoitajaa. Meillä on tilaa temmeltää sisällä ja ulkona. Meillä on monta eläinkaveria Jaskalle. Siinä tuli jo monta hyvää syytä, miksi pentuarki on alkanut loistavasti. 
Ja lisää tulee tässä: Olimme valmistautuneet hyvin pennun tuloon niin henkisesti kuin fyysisesti. Pentu on saanut melkolailla rauhassa tutkia uutta kotiaan, mikä on sille ensiarvoisen tärkeää. Onhan uusi koti, uudet ihmiset ja uudet eläimet sille valtavan suuri muutos. Halusimme valmistella kodin ennakkoon siihen malliin, ettei pentua tarvitse olla koko ajan kieltämässä ja estelemässä. Kyllä on ollut ihana seurata pikkujalkojen tömpsytystä, kun Jaska on mennyt huoneesta toiseen ja imenyt itseensä informaatiota kirsun kautta. Se on saanut uusia kokemuksia ja elämyksiä, tullut pikkuhiljaa tutuksi meidän kanssa. 

Mutta ennenkaikkea: asiantunteva ja vastuullinen kasvattaja oli tehnyt loistavan pohjatyön. Meidän pentuarki on startannut mallikkasti, koska Jaska oli tullessaan reipas ja terveellä itsetunnolla varustettu koiranalku. Hyvin hoidettu, ihmisiin sosiaalistettu, toisiin koiriin totutettu, laadukkaasti ruokittu, kynsienleikkuuseen opetettu, lääkärin tarkastama, autoiluun opetettu ym. Sellaisen pennun kanssa on ilo aloittaa pentuarki ja katsoa tulevaisuuteen luottavaisin mielin. 

Oikein tehdylle kivijalalle on helppo rakentaa. Siis iso kiitos kasvattajalle!


Oikein tehdylle kivijalalle on helppo rakentaa. Siis iso kiitos kasvattajalle! 

Hämmästyttävä oppimiskyky

Pennun oppimiskyky on lyönyt meidät kaikki ällikällä. Se oppii asioita sellaista kyytiä, että heikompaa hirvittäisi. Esimerkiksi luoksetulon ja käskystä istumaan menon se oppi jo toisen päivän aikana. Pissat on tehnyt ulos jo monta kertaa (toki sisällekin vielä tulee) ja pari kertaa on osannut mennä eteisen oven taakse vinkumaan, kun on tarvinnut päästä pihalle isommalle asialle. Pennulla on äärimmäisen hyvä tilannetaju. Se toimii neuvokkaasti ja kunnioittavasti toisten eläinten kanssa, mikä on johtanut hyviin tuloksiin suhteessa vanhempiin koiriin ja kissoihin. Muut eläimet ovat ottaneet sen hyvin vastaan ja suhtautuvat sen touhuiluihin ymmärtäväisesti.
Tosi iloisena olen seurannut, kuinka Topi ottaa "pikkuveljen" leikkeihin ja opettaa sille erinäisiä asioita. Tärkein oppi tähän mennessä on varmaankin se, miten kissaa haistellaan oikeaoppisesti. Eli kissaahan ei missään nimessä kannata ensimmäisenä ryykätä haistelemaan naamapuolelta, ei suinkaan. Vaan pyllystä, veliseni, pyllystä. Sieltä kaikki lähtee. 

Tässä kuvassa Topi opettaa vieressä katsovalle pikku-Jaskalle miten kissoja haistellaan oikeaoppisesti. Se jos mikä on tärkeä informaatio, ellei halua "piikkivitosesta". 


Onnenkyyneleet

Me on oltu aivan ymmyrkäisenä ilosta ja onnenkyyneleitäkin on vieritetty. Kun on monta vuotta toivonut jotain tapahtuvaksi, tuntuu aivan uskomattomalta kun se lopulta on totta.
Jaska on niin meidän koira kuin olla ja voi. Se tuntuu aivan omalta, sopii perheeseen kuin nenä päähän. 

Tervetuloa kotiin Jaska, sinua on odotettu!