Leirimuistoja vuosien varrelta

Lasten pikkujoululeiri 2.12.2017

Päiväkankaalla vietettiin pikkujoululeiriä lauantaina 2.12. ja aivan kuin toivottiin, maa oli valkoinen ja pakkasta juuri sopivasti parin asteen verran. Jouluista oli muukin kuin sää; tupa sekä talli täynnä ihania, iloisia tonttutyttöjä ja -poikia. Leiripäivä sujui sukkelaan monenlaisten touhujen merkeissä. Jokaiselle leiriläiselle arvottiin oma tehtävä päivän aikana tehtäväksi, yksi haki kananmunat pesästä, toinen ruokki hevoset, kolmas harjasi vuohen ja niin edelleen. Kaikki kymmenen leiriläistä tekivät tehtävänsä reippaasti ja varmoilla otteilla.

Sisällä tuvassa askarreltiin wanhan tavan mukaan jouluisia neilikka-appelsiineja. Niistä saatiin ihania ja tuoksuvia koristeita eläinten talliin. Leiriläiset askartelivat myös hauskoja tonttu-koiria sekä tekivät joulukortteja kotiin vietäväksi. Osa teki kortteja myös Päiväkankaan eläimille :)

Joulupuuron jälkeen päästiin hoitamaan kissanpentuja ja Viiru sekä Pesonen saivat aikaan ihastuneita huudahduksia. Pennut innoistuivat leikkimään kerta toisensa perään ja leikittäjiä riitti koko päiväksi. Myös muut kissat, joita tilalla on tällä hetkellä kuusi kappaletta, saivat paljon silityksiä ja rapsutuksia. Päiväkankaan emännän mieltä lämmitti kovasti nähdä niin eläinrakkaita lapsia, jotka aidosti välittävät eläinystävistä.

Ruuan ja sisäleikkien jälkeen lähdettiin koristelemaan eläinten talli ja kuusikin koristeltiin. Laulaa luikautettiin eläinten (sekä itsemme) iloksi joululaulu ja sytytettiin jouluvalot talliin, nyt on tunnelmaa!

Koristelujen jälkeen halukkaat saivat ratsastaa talutuksessa sekä hoitaa Nitaa ja Veetiä. Hevoshommissa oltiin hämärän tuloon asti ja sitten olikin aika lähteä takaisin tupaan ottamaan vähän välipalaa ja odottamaan pohjoisen vierasta käymään. Odotus ei ollut turha, joulupukki tuli kuin tulikin meitä katsomaan näin joulun kynnyksellä. Helikopterilla kertoi tulleensa ja laskeutuneensa Luohuan suurelle pellolle. Joulupukki kuunteli lahjatoiveita ja oli mielissään kun laulaa luikautimme; Joulupuu on rakennettu ja Porsaita äidin oomme kaikki. Olipa hänellä tuomisinaan myös pienet paketit jokaiselle leiriläiselle. :)
Kiitos kaikille reippaille ja touhukkaille leiriläisille sekä kaikille päivässä mukana olleille, oli mukava viettää päivää teidän kanssa! 


Tyttöjen eläinleiri 7.-9.7.2017

Kelit oli kohillaan, kun tyttöjen leiriä vietettiin heinäkuun toisena viikonloppuna. Vielä torstaina näytti säiden suhteen pahalta ja toppatakille oli käyttöä, mutta perjantaina leirin alkaessa kirkastui ja siitä se kesä sitten alkoi. Koko viikonlopun oli poutaa ja saatiin touhuta eläinten kanssa mitä kauneimmassa kesäsäässä. Ja touhua todella riitti, ihanat ja innokkaat leiriäiset osallistuivat reippaasti kaikkeen hommaan. Eläinten ruokinnat, laitumelle viennit, varusteiden puhdistus, hevosten harjaaminen ja harjojen letitys yms.

Päivittäin ratsastettiin, halutessaan sai kokeilla ratsastusta myös ilman satulaa. Veeti ja Nita kuljettivat rauhallisesti ja varmasti leiriläisiä auringon paistaessa ja lintujen laulaessa (ja olihan niitä paarmojakin ympärillä pörräämässä). Lauantaina oli kärryajelua (tosi tykätty juttu!), kolmen kilometrin sightseeing Luohuan kauniissa kylämaisemissa. Yksi odotetuimpia juttuja oli vuohiagility, joka sujuikin leiriläisiltä yllättävän hyvin. Vuohihan on yksi eläinmaailman itsepäisimmistä eläimistä eikä nytkään selvitty maaliin ilman makuulleen heittäytymisiä ja kesken radan piehtarointeja. Ylivoimaisesti parhaimmaksi agilityvuoheksi osoittautui Sievä, joka taisi useimmiten päästä maaliin ilman ylimääräisiä kommervenkkejä. Joka tapauksessa hauskaa oli ja uusia kokemuksia kertyi tästä lajista. Mukavaa ja rentouttavaa puuhaa oli kanien silittely ja harjaus ja etenkin Rusina-kani viihtyi hyvin leiriläisten sylissä. Kanojen sylittely oli suosittua puuhaa ja kuultiinpa tälle kesälle ensimmäinen "ikään kuin kiekaus", Lumi-kukon tehdessä kiekumisharjoituksia. Ääni muistutti enemmän hanhea tai sumutorvea, mutta jostainhan se on aloitettava. Kissat olivat tietysti joka tilanteessa mukana ja erityisesti Masa-pentu sai runsaasti huomiota. Kahden kuukauden ikäinen pentu sai välillä käydä valvotusti ulkoilemassa ja se innostuikin kovasti päästessään loikkimaan kivillä ja jahtaamaan kärpäsiä. Myös kanojen luona oli mielekästä käydä verkon takaa ihmettelemässä, että mitäs kissoja ne tämmöiset on. Leiriläiset pitivät Masaa tarkasti silmällä ja osoittivat olevansa hyviä kissanpennunhoitajia.

Eläintenhoidon lisäksi leiriläiset pääsivät taiteilemaan ja käyttämään luovuuttaan. Sää oli sekä lauantai- että sunnuntai aamupäivänä kuin luotu ulkona maalaamiseen ja piirtämiseen. Viikonlopun aikana syntyneistä taideteoksista teimme tallinseinälle taidenäyttelyn, upeita ja persoonallisia teoksia!

Viikonloppu meni nopeasti ja sanoisin, että meillä kaikilla oli niin muuukaaavaa 😊 Erityisesti Päiväkankaan emännän mieltä lämmitti huomata kuinka ajattelevaisia, auttavaisia ja kohteliaita leirinuoria saimme viikonlopun ajan pitää vieraanamme. 


Lasten eläinleiri 3.7.2017

Päiväkankaan ihka ensimmäistä leiriä vietettiin maanantaina 3.7.2017 Lasten eläinleirin merkeissä. Toiveet sään suhteen oli kuultu ja saimme viettää ihanaa leiripäivää auringon paisteessa. Aurinkoakin aurinkoisempia olivat kuitenkin leiriläiset, jotka innokkaasti hoitivat kaikkia tilalla asustavia eläimiä. mm. Kanit, kanat ja kissat saivat monta uutta ystävää päivän aikana.

Yhteistyöllä valmistui jalorotuisia keppihevosia ja niiden estetaitoja päästiin kokeilemaan keppihevosradalla. Upeita suorituksia jokaisella! Kaikki ratsukot palkittiin vaaleanpunaisella ruusukkeella. Vierailipa esteradalla myös eräs koira, sillä Pepi pääsi agilityn pyörteisiin leiriläisten kanssa.
Yksi päivän odotetuimpia hetkiä oli talutusratsastus. Jokainen leiriläinen pääsi vuorollaan ratsastamaan Nita-hevosella tai Veeti-ponilla. Ratsastus oli riemukas kokemus leiriläisille ja molemmat pollet saivatkin vuolaat kiitokset ja silitykset reippailta leiriläisiltä.
Päiväkankaan väki kiittää kauniisti kaikkia mukana olleita, teitte päivästä ikimuistoisen.